info@volksbankromania.ro

Card de credit vs Card de debit

Împrumuturi online

Card de credit si Card de debit

Un card de debit nu este același lucru cu un card de credit. Pentru început, cardul dvs. de credit arată diferit, deoarece este în relief și modul în care funcționează este diferit. Am expus pe scurt diferențele mai jos.

Diferenta dintre card de credit si card de debit

Caracteristicile unice ale cardului dvs. de credit

Ceea ce cheltuiți nu este debitat din cont imediat.

Puteți fie să rambursați întreaga sumă a achizițiilor dvs. dintr-o singură dată în fiecare lună.

Sau puteți împărți suma pe un număr de luni.

Puteți retrage numerar și puteți efectua plăți în toată lumea.

Sunteți de acord cu banca dumneavoastră cât de mult aveți voie să cheltuiți pe cardul dvs. de credit în fiecare lună. Această limită lunară depinde de capacitatea dumneavoastră financiară.

Retragerea numerarului cu cardul de credit costă bani. Numai atunci când efectuați retrageri mari în afara Europei este mai ieftin să vă folosiți cardul de credit decât cardul de debit.

În funcție de cardul de credit pe care îl alegeți, puteți obține beneficii suplimentare și asigurare gratuită , inclusiv acoperire pentru cumpărături deteriorate sau furate și asigurare de anulare a călătoriei.

Card de credit vs debit

Un sfat util pentru când sunteți în străinătate este că companiile de carduri de credit emit și carduri de plată, sau carduri de debit. Cu toate acestea, deoarece există carduri de debit Visa și Mastercard în unele țări , veți fi întrebat „Debit sau credit?” atunci când utilizați cardul de credit în momentul în care faceți o achiziție.

Când oamenii pun această întrebare, ei vă întreabă cu adevărat dacă doriți să plătiți folosind un card de credit sau un card de debit. Ar trebui să răspundeți întotdeauna „credit”.

Caracteristicile unice ale cardului dvs. de debit

Ceea ce cheltuiți este debitat din cont imediat.

Cardul dvs. este conectat la unul dintre conturile dvs. curente.
În mod standard, puteți efectua plăți și retrage numerar doar în Europa, unde vedeți sigla Bancontact sau Maestro.

Dacă doriți să efectuați plăți în întreaga lume, verificați ce trebuie să faceți .

Este mai ieftin să retragi bani de la un bancomat sau în altă parte din Europa cu un card de debit decât cu un card de credit. De asemenea, este mai bine să utilizați cardul de debit pentru a efectua mici retrageri de numerar în țări din afara Europei.

Vă puteți personaliza cardul cu o fotografie

Dacă vă place să plătiți cu stil, conectați un dispozitiv purtabil la cardul dvs. de debit ca mijloc convenabil de plată atunci când sunteți în oraș.