info@volksbankromania.ro

Rambursare anticipata

Împrumuturi online

Merită să optezi pentru rambursarea anticipată?

Rambursarea anticipată a unui credit este adesea o tactică profitabilă pentru împrumutat, mai ales atunci când mai sunt multe termene limită de respectat. Este mult mai interesant să efectuezi această tranzacție financiară cât mai curând posibil dacă împrumutatul are ocazia.

La ce se referă rambursarea anticipată?

Cum decurge plata anticipată a unui credit? plata în avans corespunde plății capitalului rezidual datorat, înainte de durata prevăzută inițial a împrumutului. plata avansului este totală atunci când se rambursează întregul capital rezidual, în cazul vânzării bunului imobil sau renegocierii creditului de exemplu.

Deci, ce rost are să plătești în avans? Costurile de rambursare așteptate se limitează și la: 6 luni de dobândă la principalul rambursat în avans la rata medie a împrumutului. 3% din capitalul rezidual datorat înainte de rambursarea anticipată

Cum variază rata dobânzii?

Rata dobânzii variază în funcție de durata investiției sau a împrumutului. În principiu, cu cât creditul este mai scurt (numit credit pe termen scurt), cu atât rata dobânzii este mai mică. Creditele pe termen scurt sunt mai mici de 2 ani, creditele pe termen lung sunt mai mari de 7 ani.

Calculator rambursare anticipata: Cum se stabilesc ratele dobânzilor?

Cei trei parametri principali care determină nivelul ratelor dobânzii sunt : tipul de credit acordat: obligațiune, împrumut bancar etc. durata împrumutului precum și termenele și termenele preconizate pentru rambursarea principalului și a dobânzii.

Motivul principal pentru rezilierea anticipată a unui împrumut este întotdeauna același: economisirea unei părți mari de comisioane și dobânzi care s-ar fi acumulat din ziua rambursării.

Procedura rambursare anticipata

De fapt, achitarea unui credit înseamnă returnarea sumei datorate băncii , într-o singură soluție. În acest fel, nu va trebui să plătiți dobândă pentru ratele neplătite. Dacă decideți să plătiți mai devreme o parte din datorie, mărimea plății lunare va scădea. Ca urmare, programul de rambursare va fi mai sustenabil.

Este suficient să trimiteți creditorului dumneavoastră o comunicare cu decizia dumneavoastră, completată cu numărul împrumutului , voința de a stinge total sau parțial datoria și orice dată a tranzacției.

Banca, după ce a primit comunicarea dumneavoastră, va pregăti calculele pentru a rezerva închiderea împrumutului la data pe care ați indicat-o.